ул.15-ти Корпус бр.1 Скопје
13990 :: 15990
naracki@els.mk

ЕЛС и Пешовски Ексклузив

ЕЛС и Пешовски Ексклузив

Компанијата Пешовски Ексклузив е мала фамилијарна компанија лоцирана во Крива Паланка, која се занимава со производство и продажба на чевли под сопствено изградениот бренд BELLMONDO by Pesovski. Денес разговараме со Светлана Пешовска.

  • Г-ѓа Пешовска, која е Вашата функција и позиција во оваа успешна домашна компанија?

Мојата функција во компанијата е организирањето, планирањето и унапредувањето на нашиот бизнис  секојдневно. Јас сум косопственик и главен извршен менаџер на компанијата .

  • Како  успешна  компанија  почуствувавте  раст во онлајн трговијата во Македонија, посебно во последниве 2 години. Како  тоа се рефлектираше на Вашата работа?

Поради ситуацијата со COVID 19, и нејзиното влијание врз бизнисот  на глобално ниво и кризата која се наметна , на некој начин бевме приморани да ја насочиме нашата работа кон онлајн трговијата. Поради еден или друг начин,  а верувам најмногу  поради стравот на купувачите да одат директно во продавницата да го купат посакуваното нешто , луѓето се почесто се одлучуваа да порачаат преку интернет, па моравме да направиме реорганизација на приоритетите и најголем акцент се стави на онлајн продажбата како најисплатлива опција во време на оваа пандемија.

  • Водењето на успешен бизнис во областа на е-трговијата, суштински дел е одбирањето на соодветна компанија за логистика… Што ви е најважно во соработката со компанија за достава? 

Најважното нешто во избирањето на комапнија која ќе ги доставува онлајн нарачките  е брза и ефикасна услуга презентирна преку навремено доставување на пратките до нашите купувачи.  Според нас компанијата за логистика дејствува како нерскинлива врска помеѓу  Нас  од една страна и купувачите на друга страна. Таа треба да биде мостот преку кој непречено ќе се одвива нашата трговија. Нашиот углед е она на што работиме со години, а компанијата за достава треба да ни биде поткрепа и двигател за унапредување на нашиот углед . Лошото менаџирање од нивна страна го руши не само нивниот туку и нашиот углед во очите на купувачите истотака.

  • Зошто Еко- Логистик сервис? 

Нашата соработка со Еко логистик трае веќе неколку години наназад. Можеме да кажеме дека до сега со мали иклучоци нашата соработка е на многу високо ниво. Секоја пречка навремено е елиминирана и разрешена. Со нивната флексибилност и нашата решителност да им понудиме врвна услуга на купувачите заеднички работиме на меѓусебно  унапредување на нашите бизниси на  бизнис сцената.

  • Дали сте подготовени за Black Friday?

Black Friday e предизвик не само за нас туку и за компанијата за достава. Очекуваме дека ова е период кога нашите  онлајн нарачки ќе се зголемат, а со тоа и ќе се зголеми работата на компанијата за достава. Ние сме подготвени да им понудиме беспрекорна услуга на највисоко ниво и во овој период на нашите купувачи, а тоа ќе биде возможно само доколку и нашиот доставувач е спремен да одговори на предизвикот.