ул.15-ти Корпус бр.1 Скопје
13990 :: 15990
naracki@els.mk

ЕЛС и Magnetik

ЕЛС и MagnetikMagnetik e компанија која е ексклузивен застапник на луксузни италијански брендови за продажба на нашиот пазар.

Како  успешна  компанија  почуствувате  раст во онлајн трговијата во Македонија, посебно во последниве 2 години. Како  тоа се рефлектираше на Вашата работа?

Во последниот период имавме зголемување на онлајн нарачките што резултираше со проширување на нашиот тим.

Водењето на успешен бизнис во областа на е-трговијата, суштински дел е одбирањето на соодветна компанија за логистика… Што ви е најважно во соработката со компанија за достава? 

Најважно во соработката со компанијата за достава ни е брзо, навремено и точно доставување на нарачките. Онлајн следење на нарачките од наша страна и страна на купувачите. Купувачите да бидат навремено известени за подигнање на нарачката преку смс порака, телефонски повик како и да имаме добра грижа за корисници.

Зошто Еко- Логистик сервис? 

Бидејќи имаме добра соработка и навремена достава.

Што очекувате во иднина од доставната служба што би ја олеснило работата во е комерц  секторот?

Очекуваме да имаме уште побрза достава, поврзување на нашиот систем за нарачки со еко логистик за автоматско изготвување на адресници како и поголемо внимавање при доставувањето на пратките – пакетот да биде во истата состојба во која е пратен (да не е изгужван и извалкан). Исто очекуваме проблемот со праќање на смс пораки за подигната пратка да биде решен и пораките да пристигнуваат до купувачите.