ул.15-ти Корпус бр.1 Скопје
13990 :: 15990
naracki@els.mk

Калкулатор

Калкулатор за пресметка на поштарина и откупнина

ЦЕНОВНИК

РЕДОВНИ ГРУПНИ ПРАТКИ
(испорака во рок од три дена)

• ПИСМА (фактури, известувања, дописи) – Скопје
45,00 ден од пратка + ДДВ
• За ПРАВНИ Лица – Скопје
Лична достава 60 денари + ДДВ
• ПИСМА (фактури, известувања, дописи) – територија на земјата
120,00 ден од пратка со вклучен ДДВ
• ПЕЧАТЕНИ РАБОТИ на месечно ниво (книги, весници и периодични списанија)
40 – 100 ком ————————- 70,00 ден/пратка
100 – 500 ком ————————- 58,00 ден/пратка
над 500 ком ———————— по договор

ПАКЕТИ во редовни пратки на територија на земјата (цените се со вклучен ДДВ)
(Рок на испорака до 72 часа)

Димензии на пратки:
тежина (kg) волумен м3 Цена
до 1 не повеќе од 0,125 120,00 ден
1 ‐ 10 не повеќе од 0,125 150,00 ден
10 ‐ 20 не повеќе од 0,125 210,00 ден

ОСТАНАТИ УСЛОВИ:
• За пратките со откуп наплаќаме 1 % од вредноста на пратката;
• За пратките со откуп под 3.000 денари наплаќаме 30 денари;
• Откупот го враќаме во рок од три дена од денот на приемот на истиот;
• Можност за враќање на откупот во рок од 24 часа со доплата од 150 денари;
• Кај тешко достапни места со помала населеност, доставата се врши еднаш неделно и се наплаќа двојно од редовната цена;
• Доколку има повеќе пратки на иста адреса, секоја наредна се наплаќа -50% од редовната цена;
• Секоја достава која што ќе биде извршена, но нема да биде превземена од страна на купувачот ќе се наплати со предходно договорената цена и ќе се врати назад до испраќачот во рок од 3 дена;
• Секоја пратка којашто ќе ја прими Доставувачот од страна на Испраќачот треба да биде соодветно спакувана;
• За пратките кои што имаат откупна вредност над 50.000 денари наплаќаме 500 денари;
• Повратен документ чини 50 денари.

Испраќач

Loading...

Loading...Loading...

Примач
Loading...Слободен внес
Loading...

Вид на поштенска пратка


РеференцаКоментарДополнителни услугиКонфигурација на плаќање

Loading...


SQ|EN|MK