ул.15-ти Корпус бр.1 Скопје
13990 :: 15990
naracki@els.mk

Услуги и ценовник

Доколку сакате да дознаете повеќе за нашите услуги или да разговарате за можноста да склучите договор со нас, ве молиме контактирајте не на: 02 261 41 21, испратете ни е-маил на info@els.mk или испратете ни ги вашите информации преку нашата контакт форма и ние ќе Ве контактираме.

ВИДОВИ НА УСЛУГИ И ЦЕНОВНИК

РЕДОВНИ ГРУПНИ ПРАТКИ
(испорака во рок од три дена)

• ПИСМА (фактури, известувања, дописи) – Скопје
45,00 ден од пратка + ДДВ

• За ПРАВНИ Лица – Скопје
Лична достава 60 денари + ДДВ

• ПИСМА (фактури, известувања, дописи) – територија на земјата
120,00 ден од пратка со вклучен ДДВ

• ПЕЧАТЕНИ РАБОТИ на месечно ниво (книги, весници и периодични списанија)
40 – 100 ком ————————- 70,00 ден/пратка
100 – 500 ком ————————- 58,00 ден/пратка
над 500 ком ———————— по договор

ПАКЕТИ во редовни пратки на територија на земјата (цените се со вклучен ДДВ)
(Рок на испорака до 72 часа)

Димензии на пратки:
тежина (kg) волумен м3 Цена
до 1 не повеќе од 0,125 120,00 ден
1 ‐ 10 не повеќе од 0,125 150,00 ден
10 ‐ 20 не повеќе од 0,125 210,00 ден

ОСТАНАТИ УСЛОВИ:
• За пратките со откуп наплаќаме 1 % од вредноста на пратката;
• За пратките со откуп под 3.000 денари наплаќаме 30 денари;
• Откупот го враќаме во рок од три дена од денот на приемот на истиот;
• Можност за враќање на откупот во рок од 24 часа со доплата од 150 денари;
• Кај тешко достапни места со помала населеност, доставата се врши еднаш неделно и се наплаќа двојно од редовната цена;
• Доколку има повеќе пратки на иста адреса, секоја наредна се наплаќа -50% од редовната цена;
• Секоја достава која што ќе биде извршена, но нема да биде превземена од страна на купувачот ќе се наплати со предходно договорената цена и ќе се врати назад до испраќачот во рок од 3 дена;
• Секоја пратка којашто ќе ја прими Доставувачот од страна на Испраќачот треба да биде соодветно спакувана;
• За пратките кои што имаат откупна вредност над 50.000 денари наплаќаме 500 денари;
• Повратен документ чини 50 денари.

SQ|EN|MK